Nieuws

Boekrecensie; Aanraken doe je zo, Iris Boter

Als Luuk zijn opa helpt in de tuin, valt hij met zijn knie op een steen. Opa legt zijn handen op de zere plek en dat helpt. De pijn verdwijnt! Luuk wil weten hoe dat kan en opa legt uit dat als je een ander aanraakt en leuke gedachten door je handen stuurt, het de pijn van een ander kan wegnemen.
Luuk probeert het ook: bij oma als ze hoofdpijn heeft, bij Lieke die de bal tegen haar hand krijgt en bij de juf die haar been tegen de tafel gestoten heeft. En het werkt bij iedereen!

Deze kleine, lieve uitgave is onderdeel van een simpele methode voor jonge kinderen om elkaar 'op een goede manier aan te raken' en hierdoor samen te zorgen voor een betere wereld. Een wereld waarin sociaal gedrag toeneemt, pestgedrag afneemt en kinderen meer zelfvertrouwen krijgen (dit is door onderzoek aangetoond). Deze van oorsprong Amerikaanse methode is vertaald en uitgegeven in samenwerking met de UCN (Vereniging voor Upledger CranioSacraal
Therapie Nederland). Deze vereniging heeft therapeuten geschoold om dit project uit te kunnen voeren.

Mooie, eenvoudige methode die laat zien dat aanraken iets natuurlijks is en helend kan zijn en dat in een tijd waarin aanraken vaak beladen en soms zelfs verboden is.

Aanrader om te lezen, om te doen en om samen over in gesprek te gaan.
Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar. Hannelore Rubie

Bron, Biblion.